7 april 2023
14:00

Vejby IF

Kung Lovis raderade ut Crespo

Seriepremiär och 18 hungriga Vejbyspelare levererade allt som förväntats av dem. Från start till mål var det inget snack. Vejby åkte till Gislaved för att ta med sig tre poäng i kassakistan. Första halvlek var lite trevande, det märktes att det var seriepremiär och att tre poäng stod på spel. Ändå ägde Vejby mycket boll och spelade stundtals ut, och motståndarna hade svårt att hänga med i tempot. Det dröjde dock ända till matchminut 42 innan ledningsmålet. På en hörna nådde matchens förgrundsfigur Gustav Lovheden högst och nickade in 1-0 till Vejby IF. Minuterna innan hade vejby ytterligare en nick från Hugo Rosendahl som dock gick i ribban.

I andra halvlek klev Gislaved ut med en annan energi. Man spelade hårt och tufft och till och med på gränsen, vilket resulterade i en straff för herrlaget i matchens 49:e minut. Joppe förvaltade förtroendet på bästa sätt och 2-0 var ett faktum. Lite drygt 7 minuter senare passade Anton Hallbäck på att slå en snabb frispark från halva planen som snyggt seglade över hemmamålvakten och 3-0 satt bergfast i protokollet. I matchens 78:e minut fick så hemmalaget en mycket tvivelaktig straff och reducerade till 1-3. Segern var dock aldrig hotad och i matchens 85:e minut fastställde Oscar Westblom slutresultatet till 1-4.

De tre poängen skall tillskrivas Vejbys kollektiva insats i dag. Man löpte och slet för varandra och bärgade hem segern tillsammans. Vi kan dock inte undgå att ge ett extra beröm till Gustav Lovheden som fullkomligt raderade ut exallsvenskingen Alhassan "Crespo" Kamara. Därför är det enkelt att utse Kung Lovis till matchens lirare.